sobota 4. února 2017

Série Skleněný trůn II. Půlnoční koruna

Skleněný trůn

Půlnoční koruna

Dědička ohně

Královna stínů

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky.
Druhý díl série Skleněný trůn, ještě temnější než první. Celaena si začne s kapitánem královské stráže Chaolem(opět nevím, jak se to vyslovuje :D), po čemž následuje nadmíru zajímavá scéna v kumbálu na košťata, kterou jsem prostě nemohla nezmínit.
Opět přikládám varování, abyste tuto knížku nečetli v noci, jinak už nikdy nikam nepůjdete sami a ve tmě. 
Celaena najde tajemné katakomby pod knihovnou, ve kterých žije nestvůra ještě horší než Ridderak. Dříve totiž byla člověkem. Celaena postupně přichází na to, že to král je to opravdové monstrum, vytváří takovéto nestvůry a pomocí nich a tajemných klíčů Sudby si chce podmanit nejenom tento, ale i další světy.
Kniha je úžasná a skvěle se čte. Dochází tam k nečekaným zvratům a nikdo není tím, kým se zdá, dokonce ani sama Celaena.
Rozhodně stojí za přečtení.

Žádné komentáře:

Okomentovat