pondělí 13. února 2017

Série Skleněný trůn IV. Královna stínů

Skleněný trůn

Půlnoční koruna

Dědička ohně

Královna stínů

Bum.
Přesně tohle udělá vaše hlava poté, co si tuto knížku přečtete. Aelin se vrátí do Zlomuvalu, aby se pomstila, svrhla krále a dosedla na terrasenský trůn. Samozřejmě to nemá vůbec jednoduché, král Adarlanu ji chce zabít, královna víl Maeve také a všude jsou královi poskoci, ovládaní valgy pomocí prstenů nebo nákrčníků Sudby. Dorian je ovládán taky. 
Čarodějnice se chystají na boj v pohoří Morath, kde královi sluhové provádějí zvrácené experimenty s křížením čarodějnic a valgů. Občas z toho až běhá mráz po zádech.
Aelin se ve Zlomuvalu potkává se svým bratrancem Aedionem, přijede za ní Jeřáb a začínají spolupracovat s povstalci. Ale vznikají těžko řešitelné spory a všechno se komplikuje, nehledě na to, že jí Chaol, muž, kterého kdysi tak milovala, řekne do očí, že je zrůda. Tím u mě definitivně skončil.
Tato kniha na mě neuvěřitelně zapůsobila. Je to typ příběhu, kde čtete, čtete, a najednou. . . jak to, že už mám přečteno 500 stránek?! Upřímně obdivuji autorku, že už napsala čtyři naprosto perfektní, čtivé, zábavné a nekonečně poutavé knížky jedné série, vymyslela celý kouzelný svět a dala život spoustě úžasným postavám a charakterům. A to nemluvím o její druhé knižní sérii. Budu si to muset taky přečíst.
Ale zpátky k tématu. Určitě si tuto knížku přečtěte, stojí to za to.   K mému úžasu, radosti, ale zároveň i trochu zlosti (protože za všechny ty knížky utratím všechny peníze), příběh Aelin touto knihou nekončí, bude minimálně ještě jedna. Také teď někdy vyšla nová kniha, která obsahuje krátké příběhy o tom, co se přesně stalo, než Aelin odvezli do Endovieru, a než začal náš hlavní příběh. Těším se, až si ji přečtu.
Takže, knihu vřele doporučuji, je v ní spousta nečekaných situací a odhalení. A o co, že neuhádnete, s kým si Aelin začne. . .      ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat